:D

Efter mången toktankning och mycken installering har jag äntligen kommit fram till en vinnare i tävlingen “Meil å Nys – Bara för mig”.

I första grenen – MEILHANTERING – tog Outlook Express oväntat ledningen med sin skickliga hantering av mallar och den fantastiska konto- och mappöversikten.
Trots att Mozilla Mail visade stora svagheter på de finesser Outlook briljerar med, visade sig Mozilla vara helt överlägset det övriga startfältet. Mozilla tappade dock poäng i andra ronden, med mappar som inte går att ta väck, men kontrade i tredje ronden, med sin nästan överdrivet finurliga konstruktion av adressbok.
Eudora Light gjorde ett tappert försök att ta sig in i spelet, men strax efter avspark blev programmet utvisat pga ett patetiskt försök till användargränssnitt. Dock får Eudora ett hedersomnämnande för sina publikvänliga ikoner och en fantasifull användning av språk och termer.
Nykomlingen – Bat – fastnade i en binär storm, någonstans i Atlanten och lyckades inte ta sig till installation.

Högst upp på pallen står till sist Mozilla Mail med välförtjänt höga poäng.

I grenen NYSLÄSNING hade den förhandstippade favoriten Xnews ett rejält försprång mot de andra i startfältet. Redan efter andra omgången var utgången klar. Ingen av de övriga kombatanterna hade en chans att hinna ikapp. Mozilla Mail höll tappert ångan uppe och verkade ett tag kunna hota Xnews, men krachade i tredje omgången med sin bristfälliga indikering av nya inlägg. Eudora Light bröt loppet strax efter installation. Säkra källor menar att Eudora helt enkelt inte klarade pressen efter den katastrofala matchen mot Mozilla Mail och Outlook Express, i föregående gren.

Comments (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.