Snö!

Tre saker händer när den första snön kommer i Sverige:

Alla svenska bilförare tappar minnet
Helt plötsligt är alla som sitter bakom en ratt helt ovetandes om att det vita på marken är halt som fan å de svindyra sommardäcken som sitter på bilen är stenhårda och minst lika hala. Förra årets dikerkörning med efterföljande sex månaders ekonomisk kris är som bortblåst. Vanligast är att fenomenet drabbar folk i lågskor eller högklackat.

Trespårssystemet införs
Halva vägbanan anses av svenska bilförare vara obrukbar om det ligger snö på eller nära den. Vid körning på sådant underlag underlag bör vänsterhjulen placeras rakt över eller mycket nära mittlinjen.

Rallykungarna intar staden
Så fort en snöflinga lyckas överleva på marken mer än två minuter fylls vägarna av Opel Ascona med trasigt eller obefintligt avgassystem. Under ett fåtal timmar synes dessa hjälplöst sladdandes runt gathörn i småstäder runt om i landet. När snön lagt sig försvinner de lika spårlöst och plötsligt som de kom och ses inte igen förrän nästa år.

Comments (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.