Åkej…?

Tjohoo! Verkar som jag klarade båda proven trots allt. Underligt nog. Jag har verkligen inte pluggat något alls, jag har läst taxiboken från pärm till pärm, en gång – körkortsboken har jag inte ens öppnat och bläddrat i. När jag nämnde detta för morsan svarade hon “Men du har väl aldrig pluggat till nåt” och det är väl iofs halvsant, men ändå väntar man sig ju att proven för taxiförarlegitimation ska vara lite hårdare än så här. Någonstans i början av boken står följande att läsa:

“Alla som kör taxi ska, förutom giltigt körkort, ha en särskild taxiförarlegitimation, även om du bara vid enstaka tillfällen vikarierar som taxiförare. Anledningen till detta är att man vill öka passagerarnas trygghet. De ska veta att föraren kan sitt jobb och är lämplig som taxiförare. Med lämplig menas bl a laglydig.”

Man undrar ju lite vad för skumma typer som kör taxi, om valfri dödansare kan valsa in å göra proven utan att studera någonting alls. Nänä sitt inte å missförstå mig nu, jag är naturligtvis överlycklig att jag är klar nog i knoppen att klara av proven. Nu återstår bara synintyg, läkarintyg, vandelsprövning och fotografering. Sen ä plastlappen min MIN MIN!!!

Comments (1)
Robban
 

Grattis som fan till teoriprovet! Då kan du komma till Göteborg nån helg och vara min privata taxichaffis :-D

Comment — 17 November 2005 kl 20:13 #

Sorry, the comment form is closed at this time.