Friterat

Jag fick en fritös igår, mina föräldrar donerade sin avlagda Moulinex. Jag fick diska den och snygga till den lite, men nu är den som ny. Sugen på friterat blev man ju, så igår kväll (samtidigt som melodifestivalen, så affären var nästan helt folktom) tog jag apostlahästarna och traskade iväg till en affär, där jag inhandlade inhandlade två liter olja.

Fritös Döm om min förvåning när absolut inget alls hände när jag satte kontakten i väggen och tryckte på knappen. Hemmamekare som man är, öppnade jag botten på maskinen, för att leta efter en säkring. Ingen säkring men elsystemet såg minst sagt underligt ut, precis som om något saknades. Efter att ha konsulterat farsgubben (som naturligtvis inte visste något) öppnade jag resten av maskinen och fann den saknade sladden. Ta-daaa!

Friteringen gick alldeles utmärkt, mina pommes frites blev gyllenbruna och hade perfekt konsistens när jag hällde upp ett glas cola med massor av is. Då slog det mig; jag måste ju ha något till, inte så kul med bara frittepinnar. En snabb titt i frysen – jodå, en pytteliten liten hamburgare fanns kvarglömd längst in. Snabb-stress-stekte denna och tio minuter senare satte jag mig bekvämt framför tv:n med mina kalla pommes, halvråa hamburgare och vattniga cola. Precis som Gyllene Måsen, fast utan alla pappersförpackningar.

Comments (1)
LaBengt
 

Du glömde säga till dig själv:
“Hoppas det smakar bra” eller
“Ha en trevlig kväll”
eller nåt annat du egentligen inte menar.

Comment — 27 February 2006 kl 18:59 #

Sorry, the comment form is closed at this time.