En :cool: deal!

Det blev ganska sent hos polaren igår. Klockan var nära midnatt när jag satt i bilen på väg hem. När jag kom till rondellen vid Shell vred jag av höger och stannade med skrikande däck mellan pumparna, precis som jag brukar göra. Kliver ur bilen å tittar så nedlåtande jag kan på volvogänget som står hänger runt en pissgul tvåförti, samtidigt som jag trycker på knappen till larmet. “Njutt-njutt” säger min coola lilla coupé bakom ryggen när jag glider in mellan de automatiska dörrarna i butiken. Väl inne mellan pallen med Coca Cola och tuggummihyllan kommer jag av mig helt. Jag får fundera lite. “Vad var det jag skulle ha…? Cigg! Just det!”
Börjar gå mot kassan när jag plötsligt inser att
A) Jag är inte det minsta röksugen
B) Jag har inte rökt på snart ett halvår
C) Hela butiken är full med folk

Vad göra? Jag kan ju inte vara vända å gå ut igen, det ser ju lite misstänkt ut. Jag är helt enkelt tvungen att köpa något annat. Någonting billigt! Jag bestämmer mig för en flaska vatten. Utan kolsyra.

Jag tittar fånigt på den söta tjejen bakom disken när jag sträcker fram min tjuga. “Sa hon sexton kronor? Jag måste hört fel.” För första gången på väldigt , väldigt länge kontrollerar jag min växel – jodå, fyra blanka enkronor. Jag har aldrig känt mig så lurad.

Stanken av Wunderbaum tränger helt undan doften av bensin när jag passerar volvogänget. Föraren har lyckats veva ner en ruta nästan halvvägs så att han lite småcoolt kan hänga med en arm utanför. Nästan. När jag hör två av ungdomarna diskutera vem av dem som ska gå in i butiken och köpa cigaretter tänker jag att min affär kanske inte var så dålig ändå.

Comments (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.