Civilt grundlurad

Precis när jag stannat för en vänstersväng vid stopplikt, på väg till jobbet, kryper en röd Saab upp löjligt nära till höger om mig. Jag förberedde vänster långfinger och påbörjade en rejält tilltagen svada svordomar innan jag insåg att både förare och passagerare var uniformerade poliser. Ooops.

- “Vad står det på din registreringsskylt i fram?” frågade hon när jag vevat ner rutan.
Jag grävde fram min skylt mellan framsätena och höll upp den.
- “Aaa Bee Cee noll ett två…” läste jag tydligt och log. Hon var inte det minsta road.
- “Och den i fram då?”
- “Det är ingen registreringsskylt, det är bara en dekal med quattro” svarade jag. Eftersom våra bilar stod mycket olämpligt mitt i en korsning föreslog jag att de skulle följa mig till jobbet nån kilometer därifrån och de tyckte det var ett bra förslag.

Efter en del diskussioner om huruvida skylten är väl synlig i framrutan (där jag brukar ha den) och vad lagtexter faktiskt kräver, lugnade de ner sig lite och erbjöd mig fri lejd mot löfte om att skylten monteras i fronten där den brukar sitta. De påpekade även att skattemärket bak inte fanns på plats och jag svarade att “Det var så dyrt så jag vill inte sätta det på bilen, över tvåtusen spänn”. Inte heller denna gången gick skämtet fram, hon blev tvärtom skitsur och drog långa eder om hur besvärlig hon kunde vara med böter och det ena efter det andra om hon ville. Jag lugnade åter igen ner henne och log mot hennes (manlige) kollega. Mot löfte att hitta märket och sätta dit det omgående fick jag traska därifrån, utan böter alls. *phuuuu* Nära ögat.

Min plan är nu att sätta dit skattemärket och att tejpa upp skylten på höger solskydd. Den bör synas bättre där och det är mindre risk att jag glömmer av att ha den synlig.

Comments (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.