Skeet också!!

Syrrans kille (M, som är erfaren jägare och egentligen inte gör så mycket annat på sin fritid än ränner omkring i skogen), farsgubben (som fick sin jägarexamen för ett år sen och nu hunnit med att både jaga en del och skaffa sig en näve knallpåkar) å jag (som vet vilken ände som är farlig på en bössa) var ute med ett knippe gevär i skogen igår. Spännande var det, första gången jag sköt med älgstudsaren! Inte så mycket rekyl som jag räknat med, men väldigt mycket bättre precision. Trots att hettan på fullt allvar gjorde det svårt att se målet i siktet satt mina skott där de skulle. Jejeje, jättefusk var det naturligtvis eftersom vi hade ett ordentligt stöd när vi sköt men poängen var väl mest att kolla så bössorna gick någorlunda rätt och att lufta grejjorna lite. Med oss hade vi även .22-an, banan var väl lite väl lång för den kanske, men mina skott satt ändå någorlunda samlade – även om de nu råkade vara 150 mm under målet.

Lerduveskyttet sket sig däremot fundamentalt. Åtminstone för mig – M har ju rutin och farsan imponerade faktiskt. Mitt eget misslyckande skyller jag på fel bössa eller mjuka duvor eller ehm… aesh jag kommer inte ens på några bra ursäkter! Svårt å träffa var det i vilket fall. Av de 10-15 rundor jag sköt, träffade jag två ynka duvor! Irriterad och besviken förpassade jag mig själv till kastaren istället. Hoppas på bättre lycka nästa gång, ska prova den andra bössan istället – den kanske passar mig bättre. Eller så skaffar jag en såndär fånig hatt med fjäder i :)

Comments (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.