Välj Large, välj Large!

Om mindre än två veckor är det val. Den 17:e September ska vi som goda medborgare masa oss iväg till närmsta urna och utöva demokrati. Jominnsan, det är väldigt högtidligt, man visar sitt röstkort, försäkrar att man är sig själv och lämnar över de förseglade kuverten med rösterna. Valförrättaren avkunnar med högtidlig stämma vad som händer och kvinnan bredvid med jättestora glasögon och pipig röst svarar, rappare än 50 Cent:
-”Han röstar vitt.”
-”Hanröstarvitt…”
-”Han röstar blått.”
-”Hanröstarblått…”
-”Han röstar gult.”
-”Hanröstargult…”
Det bockas för frenetiskt på diverse listor, och har man inte med sig alla tre kuverten är man en dålig medborgare och får en menande blick från de två bakom valurnan.

Meen… allvarligt, ni som inte bestämt er än, är det inte lite sent att fundera på det nu? Mitt i valkampanjen??? Inget, absolut #¤%& nada av det som sägs nu är sant eller pålitligt. Däremot vet vi ju precis vem som pysslat med vad under de senaste fyra åren…?
Undrar om det inte vore lättare å köra en Big Brother och rösta ut ett parti varje år istället och kanske släppa in några jokrar lagom till jul.

Comments (3)
beatrice

Näe, det är inte för sent att fundera på det nu. Bättre att fundera nu än inte alls. Dessutom går jag inte på valfjäsket. Den som lovar mest åker ut. Den som ägnar hela sin valkampanj åt att smutskasta de andra partierna åker också ut.
Vem återstår?

Comment — 6 September 2006 kl 09:29 #
Strip

Sopkillen?

Comment — 6 September 2006 kl 21:15 #
LaBengt
 

Själv har jag funderat på om man inte skulle få två röster var -
en plusröst för den man vill ha med, och en minusröst för den man vill straffa ut.
Men ditt förslag är inte alls så tokigt det heller.

Tyvärr så har vi dom politiker vi förtjänar.
Som det står i H2G2, den som mest strävar efter makten är den minst lämpliga att ha den.

Comment — 11 September 2006 kl 21:51 #

Sorry, the comment form is closed at this time.