Höst 29/10-31/10

IcecarFan! Hela sommaren har jag sett fram emot hösten. Den ljuvligt mörka tiden, med starka färger och friska vindar. Våta löv, skinnjackor, imma på rutan, värmeljus och heta element. Sitta inne och mysa, softa. Kanske klämma en whisky en helt vanlig onsdagkväll, med fötterna i soffan och nån skön film på tv.
Men inte då… nänä, väderministern har bestämt att vid inträdet i November skall årstiden anses vara vinter. Snö och halka! Is på båda sidor av rutorna, frusna tår, rinnande näsa, snålblåst och allmänt jävligt väder. Igår, 31:a Oktober klockan 20:30 – helt ok höstväder med tolv plusgrader, storm och ösregn. Idag, 1:a November klockan 05:30 – fem minus och tretton centimeter is över hela landet. Sex mil med sommardäck på blankpolerad skridskobana, långt innan ens solen orkat upp. Just precis den tiden på dygnet när jag råkar vara som minst road av “livets små motgångar”.

Går i ide…

Comments (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.