Hellmoppers 4ever!

Som stereotyp taxichaufför står man ibland en mindre grupp kollegor, någonstans på ett litet torg, med händerna i fickorna och ser allmänt sysslolös ut. Det ingår i jobbet och – kanske viktigare – i imagen som taxichaffis. De med lite pondus (airbag) spatserar fram och tillbaka medans de lite magrare står still och röker. Ska man stå i flock om fler än tre, bör där ingå minst en mörkhyad kollega eller åtminstone någon av utländsk härkomst. Bilarna kan vara lite slarvigt-spontant parkerade långt ut i gatan och med motorn på tomgång, gärna grupperade efter taxibolag och beställningscentral.

Igår kväll stod jag och Carl vid torget i Lidköping och stereotypade oss. Vi studerade ett gäng unga mopedister som åmade och kråmade sig framför två vackra flickor i korta kjolar. Det gasades och tutades, mopederna stegrades och kördes i cirklar runt de unga flickorna som såg både roade och lite skrämda ut, även om de gjorde sitt bästa för att ignorera pojkarna. Min första tanke var ju att det där ser oerhört fånigt ut och scenen var som tagen ur en dokumentärfilm på Animal Planet. Men, handen på hjärtat, växer man verkligen ifrån sånt? Som vuxen kanske man försöker imponera med andra medel, men metoden är ungefär densamma – briljera och blända! Jag har länge funderat på att skaffa mig en moped för korta resor inom stan. Men det kanske är en livskris mer än en önskan att åka miljövänligt till jobbet?!

Comments (13) [Leave a comment]  [Comment RSS]

TrackBack URI
Yes, we still care…
 

Lustigt, har faktiskt tittat lite åt moppehållet jag också.
Inte för att jag behöver nån, men jag såg en så snygg modell… En gammal Chevabuss som jag åker förbi dagligen har också fått habegäret att vakna till lite. Tokigt+ Ja.

Comment — 8 August 2007 kl 04:38 #
yasmina

ett ord till er:

Cykel.

Comment — 8 August 2007 kl 11:37 #
Yes, we still care…
 

Du, Yasmina:
Cykel har jag, så det behöver jag inte drömma om.

Comment — 10 August 2007 kl 05:30 #
Johan

Du kanske kan drömma om den dagen då din cykel tar dig till jobbet.

Men allt för avlägsna mål kanske gör dig förtvivlad…

Comment — 10 August 2007 kl 08:13 #
Strip

Jag blir helt förtvivlad vid tanken på att behöva cykla hela vägen till jobbet hehe.
Cykel ska det bli, men kanske inte just nu. Och när det väl händer så väljer jag nog en “vanlig” cykel, utan matchande outfit :P
Min bil kommer nästa vecka så det blir inget cyklande före våren!

Comment — 10 August 2007 kl 11:36 #
:D
 

Jaha Yasmi/Johan, så du vet hur långt jag har till jobbet.
Intressant…

För egen del hoppas jag att du har ett jobb att cykla till

Comment — 11 August 2007 kl 20:12 #
Johan

jäpp, bara två mil cykeltur, borde ta en timme ungefär. Haken är att när jag väl kommer till jobbet sitter jag inte i ett bekvämt förarsäte och jäser/ står och hänger bredvid bilen. Nä, jag springer och jagar sommarjobbare/klipper gräs/ lagar avlopp/ rensar ogräs; sånt som såna hyresrättsinnehavare verkar kräva ska bli gjort!
Jag har inte cyklat till jobbet ännu, tanken var sån att jag skulle klara det, men nu har en envis åkomma gjort att jag tappat bort allt vad kondis kan kallas, och därvidlag lagt cykel-planerna på hyllan. Vad har du till jobbet? 3 km? :-) )

Comment — 12 August 2007 kl 14:21 #
Johan

Hmm, Yasmina råkade visst ta över mitt namn, så jag får väl svara för mig själv…
Jäpp, tio mil cykeltur, tar ungefär tre timmar och tjugo minuter. Haken är att allt för mycket av dagen äts upp av cyklandet, så jag cyklar bara en till två ggr i veckan.

Comment — 12 August 2007 kl 20:11 #
:D
 

Har faktiskt bara 25 km till jobbet, men orkar inte cykla.
Idag har jag jobbat 14 timmar, gått ca 15 km varav 5 i trappor, så nu ska det bli riktigt gott att sitta ner i tjugo minuter som hemfärden tar.
Skulle dessutom knappast våga cykla, med bilister som blåser förbi på en meters håll i 120.

Comment — 13 August 2007 kl 14:05 #
yasmina

Jepps, bilister har en fascinerande önskan att försöka ta död på allt som tar sig fram med enbart benkraft…Riktigt läskigt!

Comment — 14 August 2007 kl 20:39 #
:D
 

Jo, och det är väl just dom där som aldrig själva har cyklat på en landsväg som ska tvinga sig förbi samtidigt som vi möter en buss…
…men det är väl samma folk som kör om bilar i samma läge…
…påfallande ofta kör dom en SAAB… ?

Comment — 14 August 2007 kl 22:33 #
Dålig fiskelycka
 

…här lägger man ut en fett agnad krok om Saabförare – och inte ett napp på två veckor
Det är som jag alltid har sagt: Att fiska är lika roligt som att titta på när färg torkar :O

Comment — 29 August 2007 kl 17:35 #
Strip

Tja, vad ska man säga? Jag kör nu (numera) Saab och ser cykister och gångare på vägen som mjuka fartgupp.
Så länge ni inte betalar vägtrafikskatt ska ni inte slita på våran alfalt! :P

Comment — 2 September 2007 kl 18:02 #
Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>