Stora vågor – liten skål

Man kan säga att det sket sig. Yup, det sket sig f u n d a m e n t a l t ! Flickan jag fångade är näst intill perfekt, så när som på ett enda ynka litet fel hmmm… hon vill inte vara min! Det tog henne ungefär två veckor att komma på och hela affären blev så oerhört komplicerad att jag inte ens tänker försöka återge det här. Nej, jag deppar inte för en bortsprungen brud, men jag saknar faktiskt bröderna Allvar och Ivar.

TomtebrudI övrigt är det jobb jobb jobb som gäller, det händer inte så mycket annat just nu. Jag tänker försöka hålla uppe tempot året ut och inleda 2008 med en liten semester. Inte för att jag vill ha nån semester, men min omgivning gnäller och skriker om att jag kommer ledsna på mitt jobb, bli “utbränd” och hamna på psyket. Har lite svårt att tro dem, men det kanske är dumt att chansa. Till min fördel ligger onekligen att jag slipper lida av den julstress resten av världen upplever så här i slutet på året. Jag bryr mig inte, jag högaktningsfullt jätteskiter i denna så kallade högtid! Jag har t o m skapat en helt julfri zon i min lägenhet. Smaka på den meningen… visst låter det härligt? “En helt julfri zon!” Här finns inte minsta lilla tomte, glitter eller barr. Inga änglar, inga guldfärgade kottar, inte en julstjärna så långt ögat når, jag har inte ens en julstake i fönstret! Mitt hem, mitt slott, min borg är en fristad där man får vara sig själv, dricka norrlands guld och käka nötter istället för att bälga i sig julmust, peta loss knäck ut tänderna och se de där förbannade skumtomtarna överallt. Inte nog med det, jag har lyckats planera mitt julschema så att jag jobbar både julafton och juldag, från eftermiddag till sent på natten. Visst är jag smart? Inte en chans att nån kan tjôta iväg mig på julmiddag eller paketöppning – jag ska sova och jobba! Det är min rättighet som vuxen att slippa sitta å öppna paket med strumpor och schampo när det finns två små barn i familjen som mer än gärna gör jobbet. Självklart har jag massor med julklappar till mina små systersöner slash gudsöner, men de vuxna får vackert klara sig helt utan “tomtehälsningar från tomtenissen” i år. Jag ska skuffa omkring rullatorer och vika pensionärer som vilken måndag som helst. Möjligen med den skillnaden att någon av dem kanske fått sig ett bad och kanske t o m klätt sig i något annat än beige – julen påstås ju vara en tid för mirakel hehehe!

Comments (13) [Leave a comment]  [Comment RSS]

TrackBack URI
Jessi
 

Så va du tillbax igen då, de va la gôtt. Och är det katter du saknar är det inga problem, du får låna Virus och Spike när du vill. Hyfsat välartade och rumsrena som fan!=)Och jag vet att du är lite anti men ett litet “god jul” kan du ju försöka att klämma ur dej till pensionärerna du kommer skyffla runt på. Iallafall dom som har badat…;)

Comment — 15 December 2007 kl 19:41 #
ysmnia
 

Vika pensionärer…hahahahaa!! Jo, det sa en hel del om ditt yrke…
Vi får hoppas att du inte jobbar ihjäl dig under julhelgen, det vore trist. Men förbered dig mentalt för att du kommer att bli otroligt ömkad med, stackars dig som får jobba på julafton, osv. Åk inte taxi då, för helvete, så skulle jag slippa, eller vad skulle du svara?
Hör av dig om du vill umgås på din semester, då.

Comment — 15 December 2007 kl 20:18 #
LaB
 

Skönt att höra från dig gamla vanliga sarkastiska jag, äntligen.
Jag har varit ganska orolig för dig faktiskt.
Inte vetat hur allvarligt det egentligen var.
När vi får tillfälle ska vi ta ett allvarligt snack om det här med rynkor, hästsvans och gråsprängt. Det kanske börjar bli dags för dig…
Hoppas att du gör något vettigt på din semester, som att åka bort – får man föreslå punkt E ?!

Passa på nu när du inte har några katter att ta hand om :)

Och passa på att njuta av din julfria zon, det är en lyx som det är få förunnat att ha, och den kommer att hjälpa dig att låtsas när du kommer ut i världen utanför.
Vilken ofattbar lyx – tänk att slippa sätta upp en lång jävla lista på måsten, bara för att bli frustrerad när man inser att man inte kommer att hinna leva upp till sina egna krav. Lite avundsjuk är jag…

But hey! VEM har smugit in en tomte på din sida? ;D

Comment — 16 December 2007 kl 21:54 #
Strip

Det där är ingen tomte, det är min önskelista ;)

Comment — 18 December 2007 kl 12:54 #
Jessi
 

Om man bor i en julfri zon och väljer att jobba hela julen för att slippa allt firande, får man ha en önskelista då?;D

Comment — 18 December 2007 kl 17:22 #
LaB
 

Snälla Jessi, om han nu är så helt julfri i övrigt, kan han väl få önska sig ett tomteraffset! Vet du vad han har för storlek? Har han varit tillräckligt snäll?

Comment — 18 December 2007 kl 17:48 #
Jessi
 

Han är ju faktiskt för det mesta ganska snäll, ska snoka lite i garderoben nästa gång jag hälsar på för att se vad han har för storlek. Vi kanske kan göra en liten pengainsamling här bland bloggbesökarna?

Comment — 18 December 2007 kl 19:09 #
Strip

App app app! Vad är det som pågår här?! Riktigt så gammal att jag koncentrerar mig hårdare på att spara omslagspappret än innehållet är jag ej. Vill ni skramla till en blondin är jag självklart inte helt främmande för att släppa in en liiiiten gnutta julfirande, men en sexig julkostym utan fyllning är ju som… som en pepparkaksform.

Comment — 18 December 2007 kl 21:45 #
Jessi
 

Lägg dej inte i!! Vi köper vad vi vill för våra pengar. Och sluta läsa kommentarerna, annars blir det ju ingen överraskning…

Comment — 18 December 2007 kl 21:54 #
LaB
 

Äsch, låt honom smygläsa, han fattar ändå ingenting.
Det ska bli riktigt kul att se honom i dräkten, tror du att stövlarna ingår i priset, och finns dom i stl 43?
Han lär i alla fall inte kunna ha dom när han kör bil…

Comment — 19 December 2007 kl 00:47 #
Jessi
 

Det kan nog hända att vi får köpa stövlarna separat men dom är nog ett måste för att hela grejen ska funka…och ska han köra bil får han väl byta till andra skor. Blir det för jobbigt med snörningen finns det ju taxi!=)

Comment — 19 December 2007 kl 07:32 #
LaB
 

Jag får en känsla av att han kommer att tycka att det här sitter helt rätt känslomässigt…
Det är helt klart en klassiker som stöttat mig många jular då jag känt mig som han gör i år

http://www.youtube.com/watch?v=okmVzTKvLc0

GOD JUL
till Strip och hans vänner
från
LaB

Comment — 22 December 2007 kl 14:41 #
Jessi
 

Om vi är inne på julsånger vill jag kontra med the Pogues “Fairytale of New York”. Här kan vi snacka julstämning…

“You’re a bum
You’re a punk
You’re an old slut on junk
Lying there almost dead on a drip in that bed
You scumbag, you maggot
You cheap lousy faggot
Happy Christmas your arse
I pray God it’s our last”

Trevlig helg, allihop!

Comment — 22 December 2007 kl 19:16 #
Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>