Handtag, famntag, klapp eller dricks?

Äntligen är julfirandet över! Jää! Varför har vi ingen skiten-är-över-dag som faktiskt vore nåt att fira!? Nu kan vi återgå till en trist grå tillvaro i våra miserabla små patetiska liv, slappna av och samla energi till nästa drabbning: Nyår!

Som kanske bekant jobbade jag hela julen. Tro’t eller ej, men en å annan liten tant hade fått sig ett bad – eller åtminstone varit ganska nära vatten – och hoppat i sin röda julkjol. Trendigt värre just nu är tydligen att lämna sin rollator å käpp hemma när man vill imponera på barn och barnbarn. Att det sen tar en halv minut per steg och hela släkten behövs för att hålla tanten på rätt köl, är tydligen irrelevant. Är taxin några minuter sen ska det gnällas och protesteras, trots att kärringen inte ens är klädd. Alla vill såsa omkring i sin egen snigeltakt, krama alla släktingar en extra gång och envist försöka få det minsta barnbarnsbarnet att vinka hej då. Skulle den stackars sönderstressade taxichauffören våga sig på att förklara att det får ta max en minut att vika in tanten i bilen möts han av sura, mördande blickar och en och annan kommentar om att farmor minsann har lite svårt att gå och faktiskt fått lov av “nån tant på kommunen” att ta en hel evighet på sig. Väl inne i bilen ställer alla samma fråga (och då menar jag verkligen alla): “Är det mycket att göra nu ikväll?”. Svaret ekar mellan öronen “Fatta att jag har bråttom istället för att kallprata massa skit!”, men mellan de falskt leende läpparna rinner ändå ett sött “Tja, det har varit ganska mycket ja, men det är ju trots allt julafton” fram. Sött å sliskigt men det smakar fan galla!

Den bästa julklappen hittills är en kyss från en vacker ung blondin. Jag hävdade visserligen att det var dricks men öh, det är inte helt lätt att argumentera när man blir avslätad av en läcker 20-åring med kjol som slutar där den börjar och en hylla som kämpar och sliter för att hålla sig kvar i urringningen som når halvvägs till naveln. Julklapp eller inte, vissa kunder gör det helt enkelt lättare att stå ut med övriga :)

Comments (2) [Leave a comment]  [Comment RSS]

TrackBack URI
LaB
 

Du behöver ett par dagar ledigt, that’s for sure…

Comment — 1 January 2008 kl 23:23 #
LaB
 

Nä, nu är det hög tid att du börjar jobba igen, så du får nåt att blogga om !

Comment — 5 January 2008 kl 15:12 #
Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>