Vanten

vante.jpg
Det visade sig nyligen att jag haft en objuden gäst i mitt eget hem – en röd vante! En parasit, som olovligen intagit min hatthylla, skrämt min mössa och besudlat min halsduk. Upptäckten var för mig en oerhörd chock, men som den varmhjärtade och sympatiske kille jag egentligen är, ville jag återgälda vanten till sin matte. Efter vissa svårigheter att kontakta vantens matte lämnade hennes kontaktperson besked om att jag skulle leverera vanten till en adress i ett av stans skummaste kvarter. Med tanke på min traumatiska upplevelse och psykiska lidande vågar jag mig knappast ut i mörkret med en okänd vante i släptåg. En vante i den här kalibern kan vara kapabel till nästan vad som helst, inget sällskap mamma rekommenderar direkt.

Jag har ännu inte lagt fram mina krav, men vanten är för tillfället vid god vigör. Skulle dock fler bekanta blandas in, är jag inte främmande för att låta vanten möta sin skapare! Ta mig på allvar, jag är djurvän och hjälper mer än gärna änderna i parken att hålla värmen i vinter…

Comments (6) [Leave a comment]  [Comment RSS]

TrackBack URI
LaB
 

I stället för att mata änder med denna fina vante, ta hjälp av någon du känner som kan sticka, och gör om den till pungvärmare (alltså förläng tummen, å så va’re klart!)

Comment — 26 January 2008 kl 02:07 #
Jessi
 

Nu tar vi det lilla lugna här!! För det första; vi behöver inte blanda in några andra personer alls, finns ingen som helst anledning. För det andra;vi väntar spänt på eventuellt lösen-krav, vi är ju resonabla människor så något ska vi nog komma överens om. För det tredje; mata för Tors skull inte änderna i parken med nåt annat än brödsmulor, vanten skulle dom säkert äta upp men sätta i halsen och kvävas och då kan du bli skyldig till “vållande av andens död”, inte bara vant-nappning. För det fjärde; LaB, vet inte hur insatt i ämnet du är men vet vi verkligen om tummen behöver förlängas om vanten görs om till pungvärmare? Finns nog nån vi kan spåra upp som kan ge oss bättre insikt i ämnet. För det femte; på grund av min fjärde punkt kommer denna kommentar bli borttagen va?

Comment — 26 January 2008 kl 07:02 #
maggis

å nä de blir ingen pungvärmare av min vante! Farmor som gjort den skulle få en hjärtattack och lämna oss om hon fick veta att vanten bytt yrke.
Och som Jessi säger döda ankorna vill du väl för väl i allsindar inte göra!!!
Jag är villig på nästan alla krav!!

Till min vante: Skönt att se att du har de ganska så bra.

Comment — 26 January 2008 kl 10:10 #
Strip

Man kan anta att flickorna inte klickat på bilden…

Comment — 26 January 2008 kl 11:47 #
Jessi
 

Nä,hon hade inte klickat på bilden, blev vääääldigt oroad när jag frågade. Funderat på lösen? Allt i den frågan förmedlas till mej via blogg eller sms beroende på hur privat du vill hålla det. Jag förmedlar sedan fortast möjligt kravet (kraven?) till berörd person. Vi kan tänka oss det mesta vid det här laget. Ev. utbyte kan ske på offentlig plats om så önskas, dock ej i närheten av någon ankdamm.

Comment — 26 January 2008 kl 12:19 #
SV:för det fjärde
 

LaB skulle vilja citera det gamla talesättet
“Det finns inga små *****,
men det finns en massa stora jävla ****** här i världen” , men avstår, för att inte uppfattas som plump eller sexistisk eller i övrigt väcka anstöt.

Strip, behöver du också en advokat så vet du var jag finns…
Men jag vet att kan ta vara på dig, så det behövs nog inte.

Comment — 26 January 2008 kl 20:05 #
Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>