Renar, mobilt internet och hembränt

Jag köpte mig en liten dator häromdan, en smidig rackare. Den är mindre än ett A4-papper och väger som en liter mjölk, vi kallar honom Hermes. Hermes följer oss vart vi än beger oss: i bilen genom Järpås, på en gård utanför Vara, ett resecentrum i Skövde och senast i söndags kväll på ett nattåg till Östersund. Vi är nämligen på semester här i Jämtland, Maria, Hermes och jag. En hel vecka, långt från civilisation och bekvämlighet. Lyckligtvis finns här vid stugan ett oskyddat trådlöst nätverk med interetaccess och skulle vi få för oss att lämna vår tillfälliga hem, har vi mobilt bredband – vill ju inte helt tappa kontakten med verkligheten. Eh kontakten med internet menar jag.

Maria har lovat att jag inte ska behöva ta några småbeslut under semestern. Det var ett byte mot att jag ordnade med hyrbil och idag ska vi tydligen till Svenstavik och handla viktiga saker, som t ex sprit, öl och vin. Svärfar är lite som matlagningens MacGyver och från hans mäkta fina rök fick vi hembränd harr – denna delikatess förtjänar en av brännvin väl desinficerad strupe.

Comments (2) [Leave a comment]  [Comment RSS]

TrackBack URI
Nätverkshackare
 

Att surfa på okända trådlösa nätverk är som att knulla en hora i Polen utan kondom.

(Förlåt alla Polska horor, inte meningen att göra er ledsna.)

Comment — 4 November 2008 kl 14:44 #
Jessi

Inte för att jag har fördomar om norrlänningar men borde det inte vara mer än harren som är hembränt? Jag är ju faktiskt uppväxt i Örslösa så jag borde veta…

Comment — 5 November 2008 kl 16:45 #
Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>