Gästtoaletten – Nu börjar det!

Redan när vi var och tittade på huset första gången, köpte vi det mentalt. Det är svårt att förklara, men när man hittat rätt hus känns det verkligen rätt i hela kroppen. Även om det lilla huset kanske har små skavanker och behöver lite omtanke. Det är ju ett gammalt hus, så vi kommer (vi håller på att) renovera hela kalaset. Jag gör det själv, med glada tillrop och goda råd från och min omgivning och cyberspace.

Först ut var en liten gästtoalett om knappt fyra m².
Denna delen av huset är byggd 1979 och badrummet utrustades med plastmatta på golvet och plastad tapet på väggarna. Man var inte så pjoskig på 70/80-talet, utan använde sunt förnuft. Bakom tapeten och under mattan är gipsen efter 30 år som ny. Inte minsta lilla livsfarliga svartmögel och inga gröna monster. Men sånt spelar ju ingen roll, numera ska det vara en speciellt svindyr glasfibergips och tätskikt och massa annat konstigt, så det vara bara att vackert riva ner det gamla. Iofs gjorde det inte så mycket, för det gav oss möjlighet att isolera väggarna; ett ljudisolerat skithus är onekligen att föredra när man byggt in det i köket :)

Comments (0) [Leave a comment]  [Comment RSS]
Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>