Z-17 :D

Superstress och lite övertid. Har svetsat hela dan, så mycket å göra att vi faktiskt inte ens har en liten chans att klara av det. Funderade på om jag rökt mycket idag… kom fram till att jag inte minns en enda cigg, men det smakar apskit i truten så risken är stor att det gått åt ovanligt många :(
Då uppenbarar sig frågan – Hur klarar man en sån situation utan rökat? Jamenar i alla dessa år har taggen varit en naturlig lindring av stress, nu får man ju vackert att hitta nåt annat som funkar (minst) lika bra. Framledes är det inte bara stress som ska behandlas, även abstinensen. Får ta mig en allvarlig funderare på det.

Chefen kom från rök-doktorn idag. Han var alldeles likblek i ansiktet. “Du… nu är det ju på allvar? Det är på riktigt! Har vi nån strategi?” Jag funderade inte så mycket på det just då, men nu lurar jag lite på om det inte vore bra å snacka ihop oss lite innan det hoppar igång för fullt. Vi är ju tre stycken som ska sluta samtidigt… det lär ju bli vissa komplikationer och att ha en bra och gemensam plan känns faktiskt kritiskt. Fåse om vi hinner diskutera det på nån rast imorrn. En stor fördel är ju onekligen att vi tre är hundra procent av rökarna på jobbet.

Z-18

Domedagen närmar sig. Köpte ju tuggummin igår, tänkte fuska lite å dra ner på rökningen i förväg. Som väntat (!) funkade det inte alls, känslan av att det inte är “på riktigt” blir riktigt stark. Lika bra å skita i det – bara fem dagar till förspelet – å förbereda sig på den riktiga matchen. Men DÅ är det fan allvar!
Vi diskuterade rökning i “rökhallen” (monteringshallen) på jobbet idag – förslaget om totalstopp för rökning satte jag mig emot. Får vi en ny anställd å han/hon är rökare vore det vidrigt taskigt att slänga ut honom/henne i regnet bara för att vi andra slutat. Måste komma på en bra lösning här, det gäller att inte glömma sina rötter. De värsta anti-rökarna är de som rökt men slutat. Är det någon som är jobbig så är det såna. Hemska tanke – tänk om jag blir en sån… *ryys*
Det lustiga med dessa människor är att de på fullt allvar tror att man kan övertala någon att sluta. Jamenar vafan, vi som röker VET att det är farligt, vi VET att det luktar fan och vi är plågsamt medvetna om att det kostar en förmögenhet.
- “Det är inte bra för dig att röka”
- “ÅFAN?? DET visste jag inte!”
Det är inte där skon klämmer – man måste komma på själv att man vill sluta. Det är åtminstone vad jag tror. Jag har inte bara kommit på det – jag har gett mig fullständigt fan på att få känna doften av nybryggt kaffe igen. Förkylningen som jag haft sen femtonårsåldern ska oxå bli skönt att slippa. Heehehe komer spara en förmögenhet bara i papper ;)

Z-19 :)

Jaha… Då har man hämtat ut sina Zyban då… Tusen spänn? Känns som rena fyndet även om de bara funkar ens lite. Vore väl själve jävel om det inte skulle hålla nu!!
På söndag smäller det, då tar jag första pillret. Fjortonde februari ska bli min första rökfria dag – ZeRo! Känner mig lite som ett barn före jul, vill så gärna börja (sluta) NU! Men jag ligger på is – har jag blossat i sjutton år kan jag lika gärna ta det lugnt å hålla mina planer i några ynka dagar till.

Happy butt :D

After way too many years, I finally decided to replace this for this. Thinking of how many hours I’ve been sitting on my old friend, it’s almost a sad moment. Well, “The King is dead – Long live the King”… right?

Service!

Hjulinställning idag :) 1418 spänn, men det är det nog värt. Lilla Caroline känns inte riktigt lika spårkänslig längre, har iofs inte kört så långt än.

Tomgångsproblem

De senaste veckorna har bilen haft vissa svårigheter med att bestämma sig för en lagom tomgång. Den har för det mesta lega ganska högt, 1100-1200 rpm. Dessutom problem med att den stannar och blir svårstartad vid rödljus och korsningar. Bytte lilla temperaturgivaren idag (327,50) och problemet verkar nu löst.