Jippie!!!

Då sitter man här å fiser för sig själv igen – helt som gud skapade mig. Förutom avsaknaden av navelsträng är enda modifikationen en kall ‘Falcon Extra Brew’(tm) mellan svettiga fingrar och en hel jävla del dåliga erfarenheter. En halv kubikmeter duschvatten upptappat i badkaret och några tiotal liter på golvet blandat med spåren av ett pinsamt försök att klara av problemet själv. Sopor i hallen å dammråttor bakom soffan, Tv:n är förvisso inte täckt av tjära längre, men blommorna i fönstret är precis lika vissna som de var dagen efter de flyttade in här. Den nya svarta skinnsoffan med läder som doftar N-Y-T-T och erbjuder den intima känsla som bara en fis läder-mot-läder kan ge, är avbeställd. De nya Red Dot(tm) bromsklossarna med überfantastiska racing-egenskaper bromsar hatthyllan i hallen medans bromsskivorna lyser upp hushållsbudgeten någonstans mellan ‘dasspapper’ och ‘svartpeppar’. Gwen Stefani försöker enträget övertyga mig om att “you’re the one I trust, our love is the real thing” trots att vi båda vet att varken jag eller “vår” kärlek existerar på riktigt. Jobben jag sökt har resulterat i exakt noll relativt entusiastiska svar från möjliga arbetsgivare, vilka dessutom alla erbjöd mig en lön som visserligen inte kommer göra många avundsjuka, men ändå säkra en tillvaro som inte nödvändigtvis domineras av gråt strax före varje månadsskifte.

Hur var din dag? :P

Snö!

Tre saker händer när den första snön kommer i Sverige:

Alla svenska bilförare tappar minnet
Helt plötsligt är alla som sitter bakom en ratt helt ovetandes om att det vita på marken är halt som fan å de svindyra sommardäcken som sitter på bilen är stenhårda och minst lika hala. Förra årets dikerkörning med efterföljande sex månaders ekonomisk kris är som bortblåst. Vanligast är att fenomenet drabbar folk i lågskor eller högklackat.

Trespårssystemet införs
Halva vägbanan anses av svenska bilförare vara obrukbar om det ligger snö på eller nära den. Vid körning på sådant underlag underlag bör vänsterhjulen placeras rakt över eller mycket nära mittlinjen.

Rallykungarna intar staden
Så fort en snöflinga lyckas överleva på marken mer än två minuter fylls vägarna av Opel Ascona med trasigt eller obefintligt avgassystem. Under ett fåtal timmar synes dessa hjälplöst sladdandes runt gathörn i småstäder runt om i landet. När snön lagt sig försvinner de lika spårlöst och plötsligt som de kom och ses inte igen förrän nästa år.

Snö!!! :D

Aaah! Äntligen kommer det lite vitt. Jag hade precis fått på dubbpuckarna och rullat ut bilen ur verkstaden när de första flingorna sakta dalade ner från himlen. Wünderbaar!

God morgon :)

Lördag morgon – äntligen helg och man får sova ut lite… eller? Nä! När jag är ledig vaknar jag tidigt. Åt helvete för tidigt. Kvart i sex slog jag upp ögonen idag, trött naturligtvis, men jag är så pass gammal nu att jag lärt mig att det inte är någon idé att försöka somna om. Man kan lika gärna masa sig upp ur sängen och hitta på något vettigt istället. Har nu duschat och konstaterat att kaffet är slut. Det här kommer bli en lång dag :cool: