Sånger från tredje våningen

Sex personer, fem pilsner och ett glas vin – så lyder det nya rekordet för min balkong! Två påsar chips, en omgång konversationskort och en minst sagt orättvis könsfördelning är tydligen ett bra recept för en trivsam kväll. Eller så var det den (som vanligt) ymnigt flödande maltdrycken som i fredags gjorde oss alla på gott humör. Efter att ha misshandlat mitt känsliga musiköra några timmar bestämde sig sällskapet för att utforska utelivet i byn. Jag är aldrig sen att hoppa på sådana förslag, trots min ovana att ångra det följande morgon.

Igår var vi lata. Eller nja, jo det kanske mest var jag som var lat. Ont i håret och en mage i uppror, det är priset för en hel kvälls hallå på stan. Men det är det ju värt hahaha. På kvällskvisten var den årliga släktträffen hos min morbror med familj – alltid lika trevligt. Dock visade sig vädergudarna ha ledsnat på vårt kalasande och höjde ett varnande finger mha lite lätt duggregn och en för årstiden nästan löjligt låg temperatur.

När sångerna tystnat, myggen somnat in och whiskeyflaskans lugnande skvalpande övergått till ett tomt eko, var det dags för mig och min vän att skiljas. Hon åkte hem till sig, jag till mig. Att vakna ensam är inte ens hälften så kul som… hmmm, det är helt enkelt inte kul. Dags att börja sova med nalle igen.

Softa, softade, softat

Fika, softa och tvätta. Tre timmar på ett fik, är det möjligt? Jodå, är man ung och kvinna är det inte bara möjligt – det är helt normalt. Som ende man i sällskapet hittade jag snabbt �?Beach Rally II�? i min telefon, som fick duga som tidsfördriv. Lustigt nog var det nog ingen av tjejerna som tog illa upp, de bara pladdrade vidare i samma höga tempo. Fattar inte att de klarar hålla flåset uppe så länge i sträck, men det är säkert något genetiskt :rolleyes: Efter en korv-å-mos på närmsta Sibylla var det vid femsnåret dags att åka hem och tvätta. Fy satan vad jag hatar att tvätta! Jag som har semester och allt! Enda fördelen med att tvätta är att man är �?låst�? och kan sitta still och softa, helt utan dåligt samvete. Vi passade på att se �?The Life of David Gale�? som jag köpte för lite drygt en månad sen. Min vana trogen borde jag avsluta den här dagen på balkongen med en kall pilsner, men där är svinkallt så jag håller mig inne med ett glas ljummen saft istället.
Puss!

Transport & Logistik

Semesterdag tre genomsyrades av trånga vägar, mycket trafik och lunkande tempo. Vara – Mariestad – Lidköping. Sakta men säkert. Att vi tog oss igenom den sista sträckan under tidspress verkade inte bekymra vare sig sega semesterfirare eller trötta långtradarchaufförer. Logistikproblem med en mobiltelefonladdare visade sig orsaka en persontransport Källby – Lidköping – Källby. Trots att laddaren en timma tidigare passerade sin destination. Klantigt.
Resten av kvällen avnjöts lugnt och sansat med musik, dämpat ljus och tacos med efterföljande traditionella golvmoppning. Varför oh varför är de små skalen hårda??? Det är ju dömt att misslyckas redan från början. Som tur var hade vi sinnesnärvaro att också rycka till oss en påse “tortilla wraps” i butiken. Som Grand Finale avnjöts en (eller tolv?) pilsner på balkongen i trevligt sällskap.

Enstaka skurar i hela landet

Min andra semesterdag har jag spenderat mest dubbelvikt med diverse obskyra föremål i händerna. Det har varit både elverktyg och gamla hederliga manuella varianter. Ett av dem krävde rejält med väldoftande vätska, ett annat lovade god kontakt mellan underlag och hand. Vid något tillfälle låg jag dubbelvikt på knä under ett bord, med ett långt kromat rör mellan benen. Den härliga morgondusch som jag inledde dagen med, visade sig vara lite onödig då jag blev både svettig och trött av mina aktiviteter.

Förutom de gymnastiska övningarna har jag även hunnit med att slappa framför en film (Sin City), prata i telefon, laga mat, diska och faktiskt (äntligen) strukit och hängt upp min sovrumsgardin som jag tvättade i April, vattna blommor, bära ner prylar i källaren och reducera antalet monitorer på min arbetsdator till en. Om allt går som jag planerat ämnar jag avsluta semesterdag nummer två med en kall pilsner på balkongen så fort jag kommit fram till en punkt i slutet av den här meningen

Cykeljakt :cool:

Idag är första dagen på min semester! Strålande solsken och snorvarmt har det varit hela dagen. Större delen av den har handlat om cyklar. Jag fick en fin åttiotalsracer av Johan igår, knallade bort med den idag till cykelreparatören, som jag tänkte skulle få sätta på nya däck och serva den lite. Tyvärr visade sig tvåhjulingen vara mer sliten än den verkat vara vid första anblicken, så jag tvingades ge mig ut på jakt efter en annan. Tursamt hittade jag en mycket ovacker gammal herrcykel i ett av uthusen hos mina föräldrar. Med lite luft i däcken och en droppe olja på kedjan blev den absolut inte som ny, inte ens nära. Den är verkligen risig men förhoppningsvis får jag ha den i fred och med lite tur så håller den sommaren ut.

På min första semesterdag passade jag även på att provskjuta min fars nya småviltsstudsare. Trots att jag inte hållit i ett skjutvapen på väldigt många år – senast var nog en kpist, vilket alltså borde ha varit någon gång i början på nittiotalet – var träffbilden faktiskt riktigt bra. Vi sköt inte många skott men det var nog för att få blodad tand: skjuta på tavla är riktigt kul.

Årets mest efterlängtade dag avslutades med en kall pilsner på balkongen och ett flera timmar långt telefonsamtal. Fortsätter min semester i samma takt så är jag helt nöjd.

Great fucking day!

Got a new couch! Probably lost my girl! I’m great at these things; everytime something nice is happening, I manage to fuck it up. Why? Well, probably nature’s way of telling me to give the fuck up and lay down with my nose pointing at the clouds. I’m seconds away from doing that! :mad: But maybe I should wait until I’ve managed to burn a hole in my new couch.