En kvinnas doft

Inte blev det mycket surfande i helgen inte. Jag hade sammanlagt precis lagom mycket tid för att packa upp datorn och installera 3G-kortet. Oh, jag hann ju kolla mailen också. Men det viktigaste är inte antalet välsurfade minuter – det handlar om att åtminstone haft Google inom räckhåll :)

Det visade sig att Maggan skaffat sig en jättemysig liten mastodontlägenhet på 66 kvadratmeter! Att den är handikappsanpassad betyder att allt är byggt i knähöjd och att det finns armhävningsutrustning på tryckeriet. Jag tänkte mig inte för, utan erbjöd mig att diska. Så oerhört korkat, jag lär ha ont i ryggen en månad framåt.

Väl uppackade och klara visade sig några små brister i Maggans tidigare inköp. Vi hävde oss iväg till närmaste dagligvaruaffär och införskaffade ett styck durkslag (makaronsil), en konservöppnare och lite annat småtjafs. Jag tog tillfället i akt att köpa lite sånt som saknas här hemma hos mig (tvål och pilsner). Tvål är alltid lite halvbesvärligt att handla. Risken att man kommer hem med nåt som luktar brud är alltför stor. Ett normalt mycket säkert kort är att satsa på sånt som är blått eller grönt. Dessa luktar oftast sport, fresh och cool. Idag misslyckades mitt system fatalt; i mitt badrum står numera tvål som doftar Blåbär och Fjällbäck. Blåbärsdoften har jag lyckats urskilja, men hur fan luktar fjällbäck?

TCP/IP

Maggan har skaffat sig en lägenhet, vilket betyder att jag är utkommenderad för möbelskuffande. Risken är stor att jag blir fast i Mariestad resten av helgen. Utan ADSL. För att inte riskera total isolering har jag förberett mig med internetuppkoppling via GPRS över både USB och IrDA mot min telefon. Som extra gardering svänger jag förbi jobbet på vägen till Mariestad och hämtar hövdingens Cardbus-kort för 3G och kanske extraantennen. Skulle allt detta trots allt lyckas misslyckas har jag ju möjlighet att knacka på hos någon av grannarna (hon måste väl ha grannar ändå?) och hänga dit en vanlig modemkabel.

Usch, nu blev jag orolig igen. Kanske skulle försöka få tag i en brevduva ifall ingen av grannarna är hemma. Johan säger att det går utmärkt att köra IP över denna fågel.

H O C Z R K D S V N

SyntesttavlaOch så har doktorn sagt sitt. Efter att ha fyllt i en blankett, tittat på några färg-prick-siffer-cirklar och följt en viftande penna med blicken, har jag förklarats frisk och uppfyller hälsokraven i VVFS 1996:200 (ändrade genom VVFS 1996:89). Nu börjar jag faktiskt bli lite sugen på å få köra lite taxi. Men jag kanske behöver skaffa en GPS-navigator så jag hittar hem.

Money, money, money

442 burkar + 118 PET-flaskor = 523:-
Stora burkpantardagen, Maggan och jag mestämde oss för att vi inte tycker om att var fattiga, så efter en liten raid i min skrubb och två vändor med bilen till närmaste pantmaskin är vi nu femhundrajugotre kronor rikare. Som karl i mitt eget hus föreslog jag naturligtvis att vi skulle köpa leksaker och film för pengarna, men Maggan tyckte mat och dryck var en bättre idé – kvinnfolk har så underliga prioriteringar. Överflödigt å skriva vem som fick sin vilja igenom hmmm. Aja, jag fick förhandlat fram en ölkorv iaf, inte illa det :) Som tröstpris ska jag testa Robbans idé om plåster och sprit. Har en flaska Unicum som borde vara passande för ändamålet hehe.

Åkej…?

Tjohoo! Verkar som jag klarade båda proven trots allt. Underligt nog. Jag har verkligen inte pluggat något alls, jag har läst taxiboken från pärm till pärm, en gång – körkortsboken har jag inte ens öppnat och bläddrat i. När jag nämnde detta för morsan svarade hon “Men du har väl aldrig pluggat till nåt” och det är väl iofs halvsant, men ändå väntar man sig ju att proven för taxiförarlegitimation ska vara lite hårdare än så här. Någonstans i början av boken står följande att läsa:

“Alla som kör taxi ska, förutom giltigt körkort, ha en särskild taxiförarlegitimation, även om du bara vid enstaka tillfällen vikarierar som taxiförare. Anledningen till detta är att man vill öka passagerarnas trygghet. De ska veta att föraren kan sitt jobb och är lämplig som taxiförare. Med lämplig menas bl a laglydig.”

Man undrar ju lite vad för skumma typer som kör taxi, om valfri dödansare kan valsa in å göra proven utan att studera någonting alls. Nänä sitt inte å missförstå mig nu, jag är naturligtvis överlycklig att jag är klar nog i knoppen att klara av proven. Nu återstår bara synintyg, läkarintyg, vandelsprövning och fotografering. Sen ä plastlappen min MIN MIN!!!

Hallonbaj

Vad skiter en kemisk ingenjör egentligen? Eller doftingenjör eller vad för underligt folk som blandar ihop det som hälls i doftspray. Just nu är det Glade Raspberry som står på mitt badrumsskåp. Refreshing raspberry t o m. Tanken är ju att dessa sprayer ska dölja dålig doft och ersätta denna med något trevligare – i det här fallet hallon då.
LÖGN och förbannad dikt! Jag la en skön eftermiddagsbaj nyss och sprayade för eh… det luktade illa. Nu går det fan inte gå in där. Inte pga min egen odör, men för att hallon och eftermiddagsbaj är en jefligt dålig kombination tydligen. Vidrigt! Tur jag ska till skövde å skriva de två sista proven nu (det första är ju redan avklarat). Hoppas doften ä väck tills jag kommer hem.
Beträffande proven åker jag mest dit för att jag redan betalt dem. Har inte mycket chans å klara något av dem, då jag haft totalblock mellan öronen de senaste veckorna :(
Over ‘n out!

Ironi

Kalle AnkaYes! Min skadade tumme har överlevt hela dan på jobbet. Väl inlindad i plåster har den genomgått allehanda prövningar som t ex saxar, nitbrickor (rena rama tumtortyren), repsplitsning, handverktyg, tunga lyft osv. När jag kommit hem, duchat och ätit bestämde jag mig för att sitta ner en stund med en kall Jäger. Till denna behövs is och isen ligger i nån seg plastpåsekonstruktion. Naturligtvis lyckades jag klanta till det så att min tume nu blöder mer än nånsin. Samtidigt som mitt ansikte förmodligen blev illrött av ilska, fylldes mitt huvud med långa harranger av seriefigurssvordomar: blixt, moln, virvel, dödskalle, fyrkant, hammare, eldgaffel. Döm om min förvåning när jag istället för dessa väl valda svordomar, hör ett gapskratt forsa ur munnen på mig. Köket såg ut som klippt ur Alla Helgons Blodiga Natt, med blod över både mig, golv och diskbänk, samtidigt som ironin var så påtaglig att jag helt enkelt inte kunde göra annat än att skratta.

Handarbete

TummeJag förstår inte varför de envisas med att låta mig hantera vassa verktyg på jobbet. Det är inte första gången jag karvat i en fullt användbar lem, helt utan större anledning. Just idag var det slö brytbladskniv och aluminiumlinjal som skulle visa sig ha en hemlig pakt, riktad mot min tumme. Tummen i fråga var helt oförberedd och den tunna handsken visade sig vara allt annat än pålitlig.
Mjääääh! Jag som är så harig ska väl fan slippa ha ont!

Ring och rädda Jens!

Trött på talangjaktssåpor? Vill vara med om tidernas kanske roligaste tv-kupp?
Ring och rädda Jens!

Slappa inte, ämnet sprider sig som en löpeld på wärldens wilda webb.

Historiskt

Vi ska tydligen ha storm här imorgon, kanske redan inatt. Av förekommen anledning tog jag ett historiskt beslut: Jag ska inte ha mina balkongmöbler utomhus i vinter. Mest kanske för att jag i våras köpte (minus en stol som jag fick i födelsedagspresent) helt nya möbler, men även för att jag i januaristormen såg mina gamla plastmöbler sväva. Vore ju minst sagt försmädligt om nån fick en av mina stolar i motorhuven haha.