Grattis älskling!

Maggan fyller tjugoett idag!! Hip hip hurra!

Friterat

Jag fick en fritös igår, mina föräldrar donerade sin avlagda Moulinex. Jag fick diska den och snygga till den lite, men nu är den som ny. Sugen på friterat blev man ju, så igår kväll (samtidigt som melodifestivalen, så affären var nästan helt folktom) tog jag apostlahästarna och traskade iväg till en affär, där jag inhandlade inhandlade två liter olja.

Fritös Döm om min förvåning när absolut inget alls hände när jag satte kontakten i väggen och tryckte på knappen. Hemmamekare som man är, öppnade jag botten på maskinen, för att leta efter en säkring. Ingen säkring men elsystemet såg minst sagt underligt ut, precis som om något saknades. Efter att ha konsulterat farsgubben (som naturligtvis inte visste något) öppnade jag resten av maskinen och fann den saknade sladden. Ta-daaa!

Friteringen gick alldeles utmärkt, mina pommes frites blev gyllenbruna och hade perfekt konsistens när jag hällde upp ett glas cola med massor av is. Då slog det mig; jag måste ju ha något till, inte så kul med bara frittepinnar. En snabb titt i frysen – jodå, en pytteliten liten hamburgare fanns kvarglömd längst in. Snabb-stress-stekte denna och tio minuter senare satte jag mig bekvämt framför tv:n med mina kalla pommes, halvråa hamburgare och vattniga cola. Precis som Gyllene Måsen, fast utan alla pappersförpackningar.

Åh vilken underbar dag!!!

04:45 – Blir uppringd av en polis som berättar att jag haft inbrott i min bil och att de haffat förövarna. Min bilstereo är förmodligen återfunnen, men troligen utan front.
Inbrott05:10 – Konstaterar inbrottet i bilen och skadegörelsen. En ruta sönderslagen, låset i bakluckan förstört, inredningsdetaljer demolerade och bilstereon mycket riktigt försvunnen. Larmet varnar mig när jag låser upp – det har utlösts under natten. Fotograferar energiskt.
07:00 – Konstaterar att försäkringsbolag inte öppnar på morgonen.
08:00 – Konstaterar att en försäkringspremie om sjutusen årligen, med PLUS, MER, ULTRA och diverse andra tillägg inte gör ett förbannat skit skillnad. Självrisk niohundra spänn, 25% hyrbilskostnad. Määäh…
08:30 – Börjar inse att ortens bilmekaniker tydligen har fullt upp så här års. Två veckor är bästa budet.
09:00 – Konstaterar att saldot på mitt konto fortfarande är fem kronor och åtta öre, trots avlöningsdag.
09:30 – Blir informerad av mina arbetskamrater att vår arbetsgivare glömt betala ut lönerna. Transaktionen kom enligt uppgift ungefär tio minuter försent för att hinnas med.
16:05 – Inser att klockan gått förbannat jättefort och att jag inte hunnit med ett skit under dagen. Inser att jag fortfarande jobbar men borde sluta och åka hem istället.
16:15 – Inser att jag fortfarande jobbar. Packar ihop och åker hem.
16:30 – Öppnar lönekuvertet och blir besviken; ytterligare ett misstag har begåtts, lönen är inte bara försenad tre dagar – den är även för liten. *suck*
Om en timme – Stupfull.

Inbrott

Klockan är kvart i fem, fredag morgon. Jag har precis blivit uppringd av en polis som berättade att jag haft inbrott i min bil. Jag har varit nere och beskådat eländet; mycket riktigt – nån idiot har slagit in höger ruta fram och ryckt ur min bilstereo. Dessutom har de använd våld, så panelen till ECC:n är sönderbänd och förstörd. Larmet hade löst ut, det varnade mig när jag öppnade dörren.

Varför har vissa människor så svårt att hålla sina klåfingriga tassar i styr?

"Vi beklagar textproblemen"

När en tvkanal får problem med textningen, så brukar de efter en stund lägga in en annan textremsa, med “Vi beklagar textproblemen” eller något liknande. Är inte det lite som att säga “Vi har en annan textmaskin, men vi skiter väl i dig din okunnige fan, lär dig språket medans vi dricker kaffe”?

Rambo i snickarmundering

KondensatorÅååh vilken karlakarl jag är, jag har lagat min förstärkare idag. Den har lidit av amnesi ett par år nu, men efter en operation på nästan en hel timme kan den nu återigen minnas de inställningar jag gjort, även om strömmen försvinner ett tag. Ingreppet krävde hantering av både skruvmejsel och lödpenna och innebar byte av en kondensator. Ironiskt nog tog det dubbelt så lång tid att koppla ihop alla prylarna runt maskinen igen, det är mer än en sladd som ska sitta rätt :)

Spelberoende?

Näringsliv24 skriver idag om bidplayer.se som pysslar med en intressant form av spel. Det är som en vanlig auktion, fast lägsta budet vinner. Lägsta unika budet.
Prova? Jag har redan blåst sexti spänn :)

HALLÅÅÅ… lååå… lååå…?

Internet verkar funka lite halvsporadiskt idag. Eller um, hela internet stendör naturligtvis inte (antar jag…? Nån som vet nåt som inte jag vet?), det är väl bara min access som har gett upp. Resten av världen fortsätter väl ogenerat med sitt. Kryp! Hur ska jag kunna komma ifatt, det måste ju hända miljarder saker ute i cyberspace som jag missar nu. Hjaelp!

Jo… det är så… jag är hemma idag igen. Jo… det är så… jag har tråkigt!!!
Igår var jag på jobbet… ångrade det lite, man ska inte jobba med feber och hosta. Men när alternativet är att vara hemma å ha tråkigt så ehm… Det är lätt att övertala sig själv att åka till jobbet hahaha. Som straff får jag idag stanna hemma och dricker nu honungsvatten och glor på OS. Det säger kanske mer än något om hur allvarlig min situation faktiskt är. Nyss var det en tävling för skidflygning. Man kastar sig alltså – på skidor – utför en halvfärdig backe. “Stup” kanske är mer korrekt. Idioter! Undrar vad facket säger om att de inte har någon säkerhetslina?

Tandläkarfan

Blev omkörd av en idiot igår. Nåt pucko i en liten röd sak med 0.02 hästkrafter per kilo. När han segat sig halvvägs förbi mig var jag tvungen att göra ett val; antingen tvärnita eller dra ner i diket. Jag nitade, han kastade sig in där min bil nyss varit för att inte frontalkrocka med en mötande. Efter en rejäl dos signalhorn, helljusblink, svordomar och diverse obscena gester beslutade jag mig för att förfölja tönten och skälla ut honom efter noter. Tre kilometer senare stannade han i ett litet sammhälle, jag kastade mig ur bilen i värsta texas-sherif-style och öppnade munnen. Då kände jag igen honom, en av våra kunder. Tyvärr lyckas jag inte riktigt komma på om han är en stor kund eller bara en småhandlare, så följande dialog utspelar sig:
- Åfan, var det du! Jag följde efter för å skälla ut dig efter noter, men jag får väl låta bli det då.
- Öööh… vadå?
- Omkörningen. Det kunde gått riktigt illa för både dig, mig och den mötande bilen.
- Öööh… ja den kanske var lite vågad. Men jag hade lite bråttom.

Han hade bråttom. Till tandläkaren.
Vet inte om jag var mer eller mindre förbannad när jag sa adjö och satte mig i bilen igen.

Vekling!!!

Sjuk. Igen!?! Jag måste vara världens vekaste :( Vaknade iofs några minuter sent idag, men inte värre än att jag hann dricka kaffe och piggna till lite (mitt väckningssystem med tre olika alarm har lönat sig). När jag promenerat ner för trapporna och fram till min bil var jag helt slut, totalt orkeslös. Blev tvungen att vila lite innan jag tog det smärtsamma beslutet att gå hem igen och uppsöka ryggläge. BLÄ!!!