Fight Club
En ramla ner å sju smet

DN menar att en nittitvååring mejat ner sju töntar på cykel. Var ska en blind pensionär köra sin bil om inte ens grensle med mittlinjen är safe längre?

Zummar, zummar, zummaaaar!

Ibland känns det lite som om jag bor på en liten ö i en skärgård nånstans. Det surrar hela tiden av små utombordsmotorer, sjövattenkylda ölburkar med pripps blå öppnas, sommarmusik från en batteridriven transistorradio på en gul parkbänk.
Men ljuden bedrar, det är inte alls så idylliskt som det låter. Utombordarna är i själva verket 2000-talets växellådslösa mopeder, ölburkarna öppnas av lodare på parkbänken nedanför mitt sovrumsfönster och den “skrålande lilla radion” är 6800 Watt musikmonster placerad i en V70 två mil österut, på ett torg i en helt annan by.

Det var bättre förr… sweet memory, en Puch Florida utan luftburk… *snyft*

Halvvägs till pension!

Fick idag en elräkning på inte en spänn! Helt underbart, man borde få fler såna. För exakt ett år sen fick jag en hel megajättehög med räkningar. Brevlådan var fylld till brädden med vita fönsterkuvert, kanske inte riktigt vad man önskar sig. Sååå… vem vet, jag kanske firar med en liten slurk av min finaste Whisky ikväll; har ju helt plötsligt fyrahundra spänn över i min budget denna månaden hehe

Grill… tisdag!

Solen skiner. Fortfarande. Med oförändrad styrka. Mitt norra öga skådade små lätta moln på himlen i morse, men det visade sig vara falsklarm! Imorgon ska det vara tillfälligt över iaf säger de på tv. Den som lever får se. Just nu borde jag skynda mig; min kära kusin lockar med grillning nere vid sjön, bäst å masa sig dit innan korven är slut. Frågan är… långbyxor eller shorts? Jag går sällan i det senare, men risken finns ju att det är soldyrkande kombattanter runt grillen och då lär den väl vara placerad så långt från svalkande träd(-skugga) som går att komma. Befinner sig då korven i solen lär jag göra det oxå, därav kortare ben. Å andra sidan, kan jag avväga det här noggrant så kanske jag är lagom sen så att solen är på väg ner, men inte så sen att korven är slut. Å tredje sidan, ingen grillar ju för korvens skull, det är ju ölen man vill åt :)

Safe… eh?

Gör din egen slicklapp
Känns lite som nåt saxat ur Äntligen hemma eller det där inredningsprogrammet med Ernst :)

Yeah, right!

Det är nåt episkt med nattdjur som vågar sig ut i dagsljus. De är ofta helt blinda, slöa och försvarslösa, som en gratisbuffé i en stormarknad ungefär. Jag är nattdjur, ett utpräglat sådant; så här års lider jag verkigen, denna förbannade sol som steker nästan hela dygnet tar kål på mig! De mörka timmarna på dygnet räknas lätt på ena handens fingrar och är dessutom förlagda på natten (!) då man rimligen behöver sova! Korkat!
Mot min natur sitter jag för andra gången i år på balkongen med min laptop. Dock inte helt oskadd. Det är ett ganska omfattande projekt att få ut mig under de heta timmarna. Mina tjusiga balkongmöbler måste först torkas av, ett mindre antal oumbärliga detaljer släpas fram och installeras: fotpall, handduk (anti-träsmak) kaffe, batterieliminator och laptop. Lagom när allt detta var gjort såg jag tvålitersflaskan med uttjänt frityrolja som fått stå ute sen i vintras (var slänger man sånt?). “Dags att bära in den till sophinken innan skiten självantänder” tänkte jag och hann lyfta den c:a en meter innan korken jag höll i lossnade. Jag fick olja över hela mig, större delen av balkongen med möbler och allt, på dörren och in på parketten i vardagsrummet. Panikslagen springer jag naturligtvis till köket och hämtar en disktrasa, på vägen tillbaka halkar jag i mina egna oljiga fotspår och slår i den minsta tån i den största möbeln.

De flesta vet att olja inte är direkt lättorkat, det är liksom inte som när man spiller ut en öl, bara att torka upp med valfri trasa. Det tar tid och kräver tålamod! Hela projektet, från den ljusa idén att gå ut i solen tills nu när jag äntligen sitter här ute och längtar in i svalkan, tog över en timme. En unken doft av frityrolja skruvar sig in i näsborrarna, svetten rinner längs ryggen, ögonen gör ont av solljuset och jag har redan träsmak. Åh vad härligt det är med sommar och åååh vad skönt det är att vara ute.

Yeah, right!

Blue Strawberry

Vad smakar blått? Varför associerar man smaker med färger? Samma sak med dofter – de går ofta att knyta till en färg. Maggan kokade thé till mig i helgen. Förpackningen var märkt med något obegripligt på tyska, ingen av oss talar språket. Jag försökte komma på vad den varma drycken smakade, men det var inte så lätt som jag först trodde. Vi lyckades iaf ganska snabbt få konstaterat att det inte var varken jordgubb, hallon eller lingon, men smaken var definitivt röd. Eh?

I vadrummet, bredvid toalettstolen står en flaska Ajax tvättjox, sånt man tvättar t ex golv eller toalettstolar med. I just denna är innehållet rött och ska enligt etiketten dofta “Morning Rose”. Sist tror jag det var grönt och doftade Eucalyptus och innan dess blått med… tja, “Winter Cool” kanske?

Ett tuggummi som smakar mint är oftast förpackat i ett blått omslag, pärondryck är grön, banankola gul. En het sås är röd, lika självklart som som jordgubbsglass eller tomatketchup. Det sistnämnda finns ju dock i gul form numera – framtiden är här… haha.

Man kan ju fundera på om doft/färg/smak-relationerna fungerar åt andra hållet också. T ex om jag slutar duscha, kommer jag uppfattas som mer vältränad då? Kanske t o m sportig? Nu har jag iaf suttit i bar överkropp på balkongen nån timme – ska bli spännande att se om min färska röda färgton får Maggan att spotta å fräsa – hon gillar inte välkryddat :)

Théet smakade för övrigt röda vinbär.

Yngel!

Nemo med kissarnaNemo har fölat! Maggans yngsta katt kläckte igår inte mindre än tre blinda små liv. Jättesöta naturligtvis, vore kul med en liten kattunge som sällskap ett tag men risken är väl stor att den växer upp till en fullstor modell. Jag nöjer mig med mina tusenfotingar, de för inte så mycket väsen och välter inte ner saker.