Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Min systerson Thure fyller ett år idag!!
Jag har skaffat en stor fet råtta till honom. Mamma var nog inte jätteförtjust i idén, trots att den är av den gosiga, syntetiska, CE-märkta typen.

Live!

mms.060728154814.jpg

Göteborg! IKEA! Äntligen på väg hem efter timmar bland feta fruar, trötta äkta män och ungar helt utan uppfostran. Efter 20 minuter i bilkö kom det en skylt som varnar för bilköer. Kanske kommer vi inte hem till fem :)

Skeet också!!

Syrrans kille (M, som är erfaren jägare och egentligen inte gör så mycket annat på sin fritid än ränner omkring i skogen), farsgubben (som fick sin jägarexamen för ett år sen och nu hunnit med att både jaga en del och skaffa sig en näve knallpåkar) å jag (som vet vilken ände som är farlig på en bössa) var ute med ett knippe gevär i skogen igår. Spännande var det, första gången jag sköt med älgstudsaren! Inte så mycket rekyl som jag räknat med, men väldigt mycket bättre precision. Trots att hettan på fullt allvar gjorde det svårt att se målet i siktet satt mina skott där de skulle. Jejeje, jättefusk var det naturligtvis eftersom vi hade ett ordentligt stöd när vi sköt men poängen var väl mest att kolla så bössorna gick någorlunda rätt och att lufta grejjorna lite. Med oss hade vi även .22-an, banan var väl lite väl lång för den kanske, men mina skott satt ändå någorlunda samlade – även om de nu råkade vara 150 mm under målet.

Lerduveskyttet sket sig däremot fundamentalt. Åtminstone för mig – M har ju rutin och farsan imponerade faktiskt. Mitt eget misslyckande skyller jag på fel bössa eller mjuka duvor eller ehm… aesh jag kommer inte ens på några bra ursäkter! Svårt å träffa var det i vilket fall. Av de 10-15 rundor jag sköt, träffade jag två ynka duvor! Irriterad och besviken förpassade jag mig själv till kastaren istället. Hoppas på bättre lycka nästa gång, ska prova den andra bössan istället – den kanske passar mig bättre. Eller så skaffar jag en såndär fånig hatt med fjäder i :)

Bränslepump!

Ny bränslepump! Den gamla gav upp precis när vi skulle till Liseberg hehe. Jag är tacksam att det hände utanför Ica här i byn, stället för på en motorväg i Göteborg.
1865 spänn gick kalaset på.
Mätarställning 217172 km.

Balder rokkar… förmodligen.

Liseberg! Vi var ganska laddade imorse, Maggan & jag. Maggan gjorde mackor, jag kollade priser och öppettider på internet. Jag brände en cd-skiva med lite färsk rese-musik, Maggan packade ner dricka och äpplen i en kylbag. Maggan föreslog att vi skulle stanna på vägen och köpa lite pålägg till mackorna, jag påpekade att vi måste tanka. Yeah Balder!

Vi kom till Ica-Klockan, Maggan köpte räkost, men sen var det stopp. Bränslepumpen la av, bilen står kvar på parkeringen. Jag har spenderat nästan hela dan i telefon, försökt få reda på var bränslepumpen sitter och hur man kommer åt den. Har plockat loss massa skit i skuffen för å komma åt grejjorna. En ny pump är beställd, kommer imorgon bitti. Tvåtusen spänn – som hittat!

Helvete!

Live!

mms.060716185851.jpg

Chilinötter, kortspel och gräslök – tillsammans med en öl, ett bra recept på en soft semestereftermiddag! Redan vid nio i morse satt Maggans alkoholiserade granne & kompani ute i solskenet och hårdslappade. Vid elva satt de kvar på samma fläck, vid tolv hade absolut inget förändrats. Jag däremot har spenderat dagen med att diska, dammsuga, tvätta och torka golv. På nåt sätt känner jag mig lite avis på grannen, som onekligen har hittat ett helt ok semestertempo.

Imorgon ska vi sova hela dagen, Maggan och jag. På tisdag vankas det karusell på Liseberg!

Det ska vi fira!!!

Semester!
Jag skriver det igen, det känns så sköööönt: S-E-M-E-S-T-E-R-!-!-!
Dessutom har Maggan och jag varit tillsammans i ett år idag! *jippie*

Live!
mms.060709190530.jpg

Äntligen har jag blivit mobil! Eller kanske inte just jag – min späda lekamen är väl inte mer mobil nu än förr – men jag kan numera skicka blogginlägg från mobiltelefonen, rakt ut i cyberspace! Med bilder och hela skiten!
Har inte riktigt kommit på vad jag ska ha det till än, men det känns som något jag länge saknat.