Ärkenöt!

Pucko! Man ger sig inte ut för att titta på hemelektronik lördagen den 27:e Januari! Ibland undrar jag om han som satte ihop mig satte in en begagnad hjärna. Lönehelg i Januari är definitivt inte rätt tillfälle att försöka få lite assistans i en TV-butik. Som tur var insåg jag mitt misstag redan på den överfulla parkeringen och kunde efter bara några minuters parkeringskryssande stäva hemåt igen.

Morgonstund har guld i mun

Typiskt! Enda dagen denna veckan som jag kan passa på att sova ut, vaknar jag ändå klockan sju! Jag ska jobba inatt, så det hade passat bra med lite extra sömn, men det får väl bli en eftermiddagstupplur istället. TV3, Kanal 4 och Kanal 5 visar alla barnprogram. Sexan också, för TV-shop kan omöjligen vara riktad till normalbegåvade vuxna? Hoppas nån av de övriga 37 kanalerna visar nåt vettigt – jag måste ju fördriva de mörka morgontimmarna med något.

The good, the bad and the ugly

skor.jpgMed undantag för de som säljer saker med antingen megabit, gigahertz eller teraflops, så hatar jag verkligen å drälla omkring i affärer. Välja, kolla om det passar, titta på olika modeller osv, det är fruntimmersgöra. Och stå i kö klarar jag bara inte av, det spelar ingen roll vilken affär det är.

Men… igår gick jag förbi en skoaffär, där satt massor med skyltar “50%” och jag hade tio överblivna minuter i fickan. Kassan var tom, jag tog chansen. Jag samlade mod och stövlade in till en hylla med svarta skor som såg varma ut, ryckte tag i en sko med 43 i botten, provade den ochälgade iväg mot kassan. Fortfarande ingen där, JAAAA! En snabb tanke om att jag kanske skulle undersökt vad den kostade susade genom huvudet, men den hittade fort ut igen. Försäljaren såg glad ut när han kom tillbaka. “Ja det här går knappt pruta på” sa han och fortsatte “Det blir etthundrasjuttiofem riksdaler då”. Jaaaa! Äntligen har jag lyckats köpa något både billigt och på rea. Visserligen förstår jag fortfarande inte varför kvinnfolk hetsar upp sig så över röda REA-skyltar, men det känns skönt att åtminstone för tillfället ha löst skofrågan. Mina gamla Adidas har faktiskt känts lite tunna de senaste tre-fyra vintrarna.

Honor har svans.

Jag har fått problem – ett stort problem: måste hitta en brud senast lördag En riktig kvinna alltså, en såndär som fixar i hemmet, pysslar om sin karl och donar med gardiner och grejar. Gärna en med hästsvans och förkläde. Jag ska jobba lördag kväll och det känns inte så “Taxi” att komma i mysbyxor, t-shirt och tennispjucks – alltså behöver min skjorta strykas.

Så… eftersom jag knappast lär får tag i nämnda hona innan lördag – var köper man skjortor?

Stilla natt!

Det har snöat! Vi har snö! Osäker på om jag uppskattar det eller ej – det är ju trots allt mitten av Januari och den löjligt tidiga våren hade jag liksom vant mig vid. Med lite entusiasm och envishet finns det kanske snö nog till en gubbe med morotsnäsa redan nu. Gäller bara å hitta en unge man kan sticka till en påse godis å få det gjort.

Degraderad

Första dagen på jobbet efter min härliga vintersemester. Den blev väl ungefär som väntat, började med en lismande chef som klämde skiten ur min stackars högerhand och försäkrade mig om hur fantastiskt trevligt det är att ha mig tillbaka. Jag tittade i orderhögen och insåg varför; de jobb jag planerat in för produktion under min tre veckor långa semester, låg kvar på samma ställe. Väl omklädd fick jag sätta tänderna i ett ovanligt komplicerat jobb med datorn, dvs en fil skulle öppnas i rätt program. Man förklarade för mig att det lagts ner ganska mycket tid på det projektet och efter mitt musklick blev det ganska tyst i rummet. Undrar om de förväntat sig nån trollformel och lite rök? Allt blir så mycket lättare om man orkar lära sig sitt jobb.

Hela dagen fortsatte i ungefär samma stil, jag fick förklara den ena grundläggande saken efter den andra, det kändes ungefär som att ha en förskoleklass på besök. Alla problem hade naturligtvis samma orsak: de har ju trots allt varit underbemannade i tre veckor. För det kan ju omöjligen vara så att trots att bara 25% av styrkan var på semester så tog jag samtidigt med mig 75% av firmans kompetens och erfarenhet.

På morgonmötet förkunnades att min kollega med omedelbar verkan ska överta mina arbetsuppgifter, “för att få upp farten”. Jag kommer fortsättningsvis vara ansvarig för allt golvarbete, eller åtminstone de som kräver knäkrypande. Med andra ord, jag ska göra sånt som vi normalt sätter ny personal på för att de ska få träna på nåt. Jag vet att minst en av mina trogna läsare redan har räknat ut vad det gäller och visst är det så: jag är numera ansvarig för presenningsreparationer. Jippi… känns skönt att mina sju års slit och engagemang verkligen tar mig nånstans.

Det går inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter att vända det här skitföretaget ryggen. Tills dess får jag roa mig med att skita i alla andra och koncentrera mig på mitt. Men det svider lite att jag inte förrän nu, vid trettitre års ålder, fattat att hårt arbete, engagemang och kunnande inte på långa vägar premieras lika mycket som en riktigt brun tunga.

Scandinavium – världens största popcornmaskin!

“Frö-lun-da! Bam-bam-bam! Frö-lun-da! Bam-bam-bam!” Frölunda - HV71
Två timmar trummande, visslande, trängsel, skrik, applåder och en outhärdlig stank av fett! Självklart är det en ishockeymatch jag pratar om, Frölunda mot HV71. Sport är inte riktigt min grej, men igår eftermiddag fick jag en körning ner till Scandinavium som faktiskt var ganska kul. Kunden hade en extra biljett till chauffören (mig) och efter några besvärliga försök att hitta en parkering fick jag alltså avnjuta mitt livs första hockeymatch helt gratis och med fullt betalt. Spännande, ja visst, men det är nog inget jag skulle göra på egen hand. Stanken av popcorn, hamburgare, strips, korv, chips och annat är för övrigt helt olidlig!

Trevligt arrangemang annars – när hemmalaget skulle in på plan hade man ordnat med fyrverkerier, ljusshow, häftig musik och presentation av varje spelare. När bortalaget gjorde entré hade de knappt tänt ljuset hehe. Varje gång domaren dömde till bortalagets fördel var han en idiot och blev utbuad och de gånger han gav sig på att utvisa en HV71-spelare lyfte taket av jubel! Matchen slutade väl förtjänt 3-2 till Frölunda och jag såg inte röken varken slagsmål eller upplopp. Fast det kanske bara är uppe i fjollträsk de håller på med sånt.

Taxi, var god skölj.

Så är man taxichaufför då. Natten mellan fredag och lördag körde jag mitt första pass. Och det blev något att minnas – allt som kunde krångla gjorde det. Trettondagsafton 2007 som de erfarna bedömt skulle bli lugn och sansad visade sig vara precis tvärtom – alla ville åka taxi.
Jag hade ansvar för en minibuss, samt specialtransporter. Det senare innebär rullstolar och liknande. Första resan fungerade inte sökaren, passet fick ändrat ordernummer och jag hade ingen aning om hur man hanterade det, så jag knappade vilt på taxametern tills jag fick stopp på eländet. Väl i minibussen ville inte den moderna taxametern med GPS och LCD-monitor vara med alls. Mitt i en resa hängde sig hela skiten och vi fick åka till station och byta till en personbil. Halvvägs till destination lade bilens elektroniska styrsystem för växellådan av, vilket resulterade i nästan obefintlig acceleration. Problemet löstes genom att stänga av och starta om bilen. Men, en olycka kommer sällan ensam – efter omstarten fungerade inte radiokommunikationen mellan taxameter och beställningscentral (BC) så bra. Jag fick ut körordrar och tackade jag till dessa, men det syntes inte på BC så några minuter senare kom en annulering. Detta hände ett flertal gånger innan BC reagerade och frågade vad jag höll på med. “Du, jag har inte en susning” svarade jag och förklarade hur situationen såg ut från min plats. Omstart av radiokommunikationsmojängen löste problemet.

Resten av natten skickade de mig bara på långa resor… undrar varför? :)

Statistik

Under 2006 fick strip.se besök av hela 14347 vilsna nätsurfare! Den bästa månaden var december, med inte mindre än 1782 unika besökare! Men allt det där är ju bara tråkig statistik, det är först när man kikar på sökmotorresultat som det börjar bli intressant: 14 personer sökte efter ‘knulla’, 17 personer kände sig ‘röksugen’ men lyckligtvis var det bara en av dessa som ville ‘wunderbaum röka’. Något förvånande vinner ‘bakgrundsbilder bilar’ över ‘bakgrundsbilder brudar’ med 24 mot 12! Skärpning killar, det är ju som att be om att bli en utrotningshotad art!

Den som förbryllar mig mest dock är du som sökte efter ‘begagnade lebb’. Vad exakt hade du väntat dig för resultat på den frågan?

Gott Nytt Januari!

Ok, det nya året är igång, det gamla finns inte längre. Det samma gäller iofs december månad och förra veckan, men det är det ingen som skriker sig hes över.
Äh, skit samma:
Gott Nytt År!